Belépés / Regisztráció

2016. augusztus 31. szerda

1% Adószámunk: 18173486-1-43

"Vendégbabák" csoportok

Utolsó frissítés: 2016.02.04.

 BUDAPEST

 

Vendégbabák önsegítő gyászfeldolgozó csoport indul Budapesten, 2014. október 21-én, 12 alkalommal. Tervezett utolsó alkalom: 2015. január 6. Időpont: hetente, keddi napokon, délután
Megszűnni nem látszó fájdalom, kétségbeesés, bűntudat, megalázottság, félelem, düh, meg nem értettség és még sorolhatnánk, mi mindent kell átélnie, illetve milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy magzatát, kisbabáját elveszítő nőnek, anyának. Szeretettel várjuk a csoportba azoknak a jelentkezését, akik a közelmúltban veszítették el magzatukat, babájukat, akár spontán vetélés vagy halva születés következményeként. Különösen örülnénk, ha a szülőpár együtt jönne! Szívesen fogadjuk azokat is, akik már régebben átestek a szörnyű tragédián, de úgy érzik, még mindig nem dolgozták fel a történteket és az negatív hatással van mindennapjaikra nézve. Személyes tapasztalataimat is megosztva igyekszem erőt, támaszt nyújtani mindazoknak, akik mélységes elkeseredettségükben úgy érzik, hogy nincs kiút vagy egyedül nem találják azt.
A csoport az első két alkalommal nyitottan működik, azonban azt követően bezár és nem fogad újabb jelentkezőket, hogy ezzel még személyesebbé, őszintébbé és legfőképpen védetté tegye tagjait. Meghitt légkört teremtve, együttes erővel dolgozunk a fájdalom enyhítésén, illetve a veszteség feldolgozásán. A foglalkozásokon semmi sem kötelező, itt megértésre találsz akkor is, ha a háttérbe húzódva, a puszta jelenléteddel szeretnél gyógyulni. Tegyük meg az első lépést együtt ahhoz, hogy ismét önmagad legyél!
Jelentkezés és további információ telefonon: 20/924-1599 e-mailben: laczko [dot] szilvia [at] indamail [dot] hu

-------------------------------------------------

Budapest   XIII. kerület

Könnyen megközelíthető helyszínen, a XIII. kerületi Pozsonyi úton találkozunk. Gyere el Vendégbaba gyászcsoportunkba, ha úgy érzed, nehéz egyedül megküzdeni magzatod vagy kisbabád elvesztésével! Szeretettel várunk, ha a közelmúltban vagy régebben kellett szembenézned a vetélés, szülés körüli halál, művi abortusz okozta fájdalommal. A sorstársak csoportja nagy segítség, itt van kivel megosztanod gondjaidat, bánatodat, és sok erőt ad, hogy együtt keressük a továbblépés lehetőségeit. A Napfogyatkozás Egyesület önkéntesei által tartott csoportok ingyenesek, csak a helyszín bérléséhez szükséges a hozzájárulás.

Meghitt, egymást megtartó, segítő légkörben, 6-10 fős csoportokban, ezen a helyen találkozunk:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482809105115217.110063.151273118268819&type=3

A csoport 2015. november elején indul és következő év tavaszáig tart,  összesen 12 alkalommal. Találkozók kéthetente hétfőn este 18:00-tól 20:00-ig lesznek.

A Vendégbabák gyászcsoportot Pintér Ilona a Napfogyatkozás egyesület önkéntese vezeti.

Szeretettel várom a jelentkezéseket!

Pintér Ilona 30/561-9213 mugano [at] t-online [dot] hu

------------------------------------------------------------------------------------------

SZOMBATHELY

Kinek szól? Miről szól?

Szeretettel várlak, ha a közelmúltban vagy régebben kellett szembenézned kisbabád elvesztésével a szülés előtt, alatt, vagy a szülést követő időszakban. A sorstársak támogatása nagy segítség ilyen tragédia esetében is. Ebben a közösségben nyíltan megoszthatod fájdalmadat, csalódásodat, érzéseidet, gondjaidat hasonló veszteséget átélt szülőkkel. Mintákat kaphatsz arra nézve, hogyan lehet megküzdeni a gyász fájdalmával, és sok erőt ad, hogy rátalálhass a továbblépés lehetőségeire.

Hol?

Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat

II. számú Szakmai Egység

Szombathely, Domonkos u. 5.

Mikor?

 2016. február 25-től kéthetente csütörtökönként 16.30-18.30. között, összesen 10 alkalommal.

 Az első két találkozás nyitott, utána a csoport nem fogad új tagokat, hogy védelmezze tagjait és a közös élményeket. A csoport létszám maximált, ezért előzetes jelentkezés szükséges!

 A csoportban való részvétel ingyenes!

 Jelentkezés módja:

 Süle-Rezner Melinda gyászcsoport vezető, a Napfogyatkozás Egyesület önkéntese.

 (+36204927307,  rezme80 [at] citromail [dot] hu)

 Köszönet a támogatásért a

 Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnak

-----------------------------------------------------------------------------------------

BALATONALMÁDI

Szeretettel várlak, ha a közelmúltban vagy régebben kellett szembenézned a vetélés, szülés körüli halál, művi abortusz vagy 3 év alatti kisbabád elvesztése okozta fájdalommal. Lehetőséged lesz megosztani érzéseidet, gondjaidat, találkozhatsz hasonló veszteséget átélt szülőkkel. A foglalkozásokon beszélgetések és gyakorlatok segítségével együtt keressük a gyászból kivezető utat.

A részvétel díjtalan. A csoport létszám maximált, ezért előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:Szociális Alapszolgáltatási Központ, 8220 Balatonalmádi, Baross G. utca 32.

A találkozások kéthetente, hétfőnként 16:30-18:00 lesznek, összesen 11 alkalommal, első találkozás: 2015. szeptember 21. (hétfő) 16:30

Az első alkalom nyitott, utána a csoport zárttá válik.

A foglalkozásokat Magyarósiné Kaposvári Zsuzsanna, a Napfogyatkozás Egyesület önkéntes segítője vezeti.

Érdeklődni, illetve jelentkezni a +36-88-542-551 vagy +36-30-650-7426 telefonszámon vagy a kaposvari [dot] zsuzsanna [at] gmail [dot] com lehet. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ÉRD

Veszteségfeldolgozó perinatális csoportot indítok Érden a Szakrendelőben 2015. 03. 25-én, 18 órai kezdéssel,  tíz héten keresztül .
Jelentkezni lehet :  marykave [at] freemail [dot] hu  Lipkáné Vakula Mária
Helyszín:  2030 Érd, Felső utca 39.

--------------------------------------------------

SZOLNOK

2015. január 21-én „Vendégbabák” gyászfeldolgozó csoport indul Szolnokon az Önkéntes Centrumban. Azok a magzatok, kisbabák, akik egy ideig vendégeskedtek nálunk nyomott hagytak maguk után. A gyász egyik speciális területe, amikor magzatokat, babákat veszítünk el.

Várom azokat a nőket, illetve párokat, akik hasonló vesztességet éltek át a közel múltban. Tapasztaltam és hiszem azt, hogy a sorstársak támogatása sok erőt ad ezen a fájdalmas úton. Az első alkalom nyitott csoport, majd zárt csoportként működik tovább, hogy erős bizalom alakuljon ki és védje a résztvevőket. A gyászfeldolgozó csoport során 10 alkalommal, kétheti rendszerességgel találkozunk.

Amennyiben megtisztelsz bizalmaddal, hogy támogatód lehessek az utad ezen részén, akkor keress bátran!

A csoportban való részvétel ingyenes!

Jelentkezés és további információ: foldvari-marta [at] freemail [dot] hu, 0630-490-28-42

Tatainé Földvári Márta családterapeuta, Napfogyatkozás Egyesület önkéntes gyászcsoportvezetője 

----------------------------------------------------

MISKOLC

Ha te is mostanában, vagy régebben veszítetted el a babádat vetélés, halvaszületés vagy korai gyermekhalál következtében, akkor neked is szól ez a plakát. A fájdalom, a csalódottság, az álmaidba vetett remény elvesztése valószínűleg különösen nehéz helyzet elé állít téged, amit nem kell egyedül viselned!

Gyere el a hamarosan induló Vendégbabák csoportba akár egyedül, akár a pároddal együtt, hogy a hozzád hasonló tragédiát átélt sorstársakkal találkozhass és cserélhess tapasztalatot képzett gyászcsoport vezető támogatása melett.

 Ha együtt nézünk szembe a fájdalommal, megoszlik a teher, hatékonyabban és biztosabban tudunk továbblépni egymást támogatva!
 
Hol? Holdam Udvar, 3525 Miskolc, Széchenyi u. 19 (a Weidlich udvarban)

Mikor? 2015. szeptember 15-től kéthetente keddenként 16.30-18.30., összesen 10 alkalommal

Hol lehet jelentkezni, kérdezni? Hiripi Edina gyászcsoport vezető, +36202436024, hiripiedina [at] gmail [dot] com

 A csoportban való részvétel ingyenes, de bejelentkezéshez kötött. A csoporthoz csatlakozni folyamatosan lehet.

 

----------------------------------------------------

ZSÁMBÉK és ZSÁMBÉKI-MEDENCE

2014. novemberében "Vendégbabák" gyászfeldolgozó csoport indul Zsámbékon és a Zsámbéki-medencében.

Gyászban lenni, azt viselni, az egyik legnehezebb élethelyzet. A tapasztalatok szerint a sorstársi közösség segíti a veszteség feldolgozását és a továbblépést.

Szeretettel várom azokat az édesanyákat és édesapákat, akik vetélés, szülés körüli halál, művi abortusz miatt a közelmúltban vagy régebben kerültek szembe a fájdalommal.

A részvétel ingyenes.

Előzetes jelentkezés és további információ:

Bálint Magdolna

mentálhigiénés szakember, gyászcsoportvezető, a Napfogyatkozás Egyesület tagja.

Telefon: +36 30 709 25 23

Email: balint [dot] mental [at] gmail [dot] com

-------------------------------------------------

KECSKEMÉT

2014 október 9-én, csütörtökön, önsegítő vendégbabák gyászcsoport indul Kecskeméten, a Családsegítő Szolgálat (6000, Kecskemét Fecske utca 20.) épületében. 
Szeretettel várunk, ha a közelmúltban vagy régebben kellett szembenézned magzatod, kisbabád elvesztésével. A sorstársak támogatása nagy segítség: itt van kivel megosztanod érzéseidet, gondolataidat és sok erőt ad, hogy együtt keressük a továbblépés lehetőségeit. 
A csoport tagjai 10 alkalommal találkoznak, hetente, csütörtök esténként 17:00 és 19:00 óra között. Az első alkalommal a csoport nyitott lesz, hogy minden érdeklődő ránk találjon. A második alkalomtól zárttá válik, hogy óvja tagjait. 
A csoportban való részvétel ingyenes! 
Jelentkezés és további információ :
Dajka Zsófia : 20/7756353 , dajkazsofi [at] gmail [dot] com

--------------------------------------------------

ÉRD

Azok- anyák, apák- jelentkezését várom, akik magzati korú, vagy 0-3 éves gyermeküket veszítették el, és a veszteség legalább fél éve történt.
A csoport helyszíne: 2030 ÉRD, Szakorvosi Rendelő
Jelentkezni E-mailen : marykave [at] freemail [dot] hu
Lipkáné Vakula Mária
védőnő  perinatális szaktanácsadó

------------------------------------------------

DEBRECEN

Mátyás Kinga-Vanda, relaxációs tréner, gyászcsoportvezető, család és párterápiában jártas pszichológus vagyok.Feleség, és egy kisfiú édesanyja.
Hivatásomból fakadó hitvallásom, hogy segíteni kell ott ahol kérik, ahol elfogadják. Álltam már mindkét oldalon, kértem és nyújtottam segítséget. Magam is megtapasztaltam, hogy vannak fájdalmak melyek alatt már-már összeroskadunk, mert a teher súlyát elviselhetetlennek érezzük.
Most olyan szülőknek szeretnék segíteni, akik elveszítették magzatukat, kisbabájukat.
Ha szeretnéd megosztani fájdalmadat, keresed a gyógyulás felé vezető utat, és szívesen találkoznál sorstársaiddal, akkor várlak az ingyenes Vendégbabák gyászcsoportba, mely nemsokára indul Debrecenben.
Ha egyedi beszélgetésre vágysz, arra is lehetőség van személyes egyeztetés után.
Fordulj hozzám bizalommal a következő elérhetőségeken:
Tel.:06303567401, kingavanda79 [at] gmail [dot] com