Belépés / Regisztráció

2017. augusztus 21. hétfő

1% Adószámunk: 18173486-1-43

Segítség gyerekeknek

Utolsó frissítés: 2015.01.09.

Egyesületünket gyakran keresték meg szülők azzal, hogy nem tudják kezelni gyermekeik gyászát, és a pszichológusok is időnként úgy érzik, tanácstalanok a gyászban lévő kis páciensekkel, ezért ajánljuk, keressék a gyermekgyászban járatos kollégáinkat.

 

                                   
    Albert Éva
 
    Pedagógus, mentálhigiénéssegítő szakember, özvegy négygyermekes családanya
    Telefon:  +36 20 326 5984
    E-mail:   alberteeva [at] gmail [dot] com
   
 
 
 
 
                                           
  Hadászi Ágnes

  Telefon: +36 20 498 6336
  E-mail: hadasziagnes [at] freemail [dot] hu

 
 
 
 
 
RENDHAGYÓ OSZTÁLYFŐNÖKI ÓRÁK!
Gyerekeink élete - mint a felnőtteké is - tele van veszteségekkel. Felnőttként sokszor meg akarjuk őket kímélni ettől, bár ez az élet természetes velejárója: nem beszélünk ilyen dolgokról. Nem szeretünk, nem tudunk hozzá a szavakat. Gyerekeink viszont szívesen beszélgetnek az elmúlásról, halálról, félelmeikről, kétségeikről - ha van kivel.
Középiskolai tanárként nagyon ismerem a korosztályt, velük élem a mindennapjaikat. Gyászcsoport vezetőként pedig tudom, mennyire fontos a veszteséget megtanulni az élet természetes részeként kezelni, tudni, mi is történik ilyenkor velünk, hogy lehet rajta túljutni, mik a megküzdési stratégiák.
Rendhagyó osztályfőnöki órák lehetőségét ajánlom, ahol interaktív módon körbejárjuk a témát. Zalaegerszegen már van erre lehetőség bármikor, és Zala megyében - egyeztetés után - bárhol megoldható, hogy elmenjek osztályfőnöki órákra. De bármikor történhet egy osztályközösség egyik tagjának életében tragikus esemény, amire nehezen talál a közösség vagy az ott tanító tanárok szavakat, enyhülést: akut helyzetben is szívesen megyek - mint ahogy volt már erre példa.